Paczkomaty
Paczkomaty InPost
Producenci

W kategorii "Kasza jęczmienna" prezentujemy starożytny składnik o niezwykłych wartościach odżywczych. Nasze kasze jęczmienne to połączenie siły tradycji i zdrowego stylu życia. Odkryj bogactwo smaku i korzyści zdrowotnych kaszy jęczmiennej, która stanowi doskonałe źródło błonnika i składników mineralnych. Nasza oferta to klucz do zdrowego gotowania, które ceni smak i dobroczynne właściwości naturalnych składników. Zanurz się w tradycji i mocy ekologicznej kaszy jęczmiennejzapraszamy do naszego sklepu internetowego ze zdrową żywnością!

Kasza jęczmienna (perłowa, pęczak)

Kasza jęczmienna (perłowa, pęczak) to produkt zbożowy, który wytwarzany jest z przemiału ziaren jęczmienia. Kasza pęczak powstaje poprzez łuskanie ziaren jęczmienia, a następnie poddawanie procesowi parzenia i suszenia. Dzięki temu procesowi ziarna jęczmienia pęcznieją i nabierają charakterystycznej kształtu "pereł".

Kasza jęczmienna pęczak jest bardzo popularna w kuchni polskiej i wschodnioeuropejskiej. Wartości odżywcze kaszy jęczmiennej pęczak są podobne do innych kasz. Kasza pęczak jest bogata w węglowodany, błonnik, białko oraz składniki mineralne, takie jak: żelazo, magnez i fosfor.

Kasza jęczmienna pęczak jest łatwo przyswajalna przez organizm i wpływa korzystnie na układ trawienny. Jest również pomocna w utrzymaniu prawidłowej masy ciała, ze względu na duże ilości błonnika, który daje uczucie sytości na długi czas. Kasza pęczak może być wykorzystywana jako dodatek do mięsa, warzyw czy jako samodzielne danie, np. w postaci zupy lub sałatki.

Kasza jęczmienna jest polecana dla osób, które szukają wartościowego produktu zbożowego, bogatego w składniki odżywcze i błonnik, a jednocześnie łatwego w przygotowaniu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl