Paczkomaty
Paczkomaty InPost
Producenci

Masło klarowane to wyjątkowa odmiana masła, w której usunięto białka mleka i wodę, pozostawiając jedynie klarowane masło. Ten proces oczyszczania sprawia, że masło staje się bardziej trwałe, nieco podobne do oleju, i posiada wyjątkowy smak oraz aromat. Kategoria "Masło klarowane" w naszym sklepie to doskonały wybór dla koneserów kuchni i tych, którzy cenią wyrafinowany smak i wszechstronne zastosowanie masła klarowanego. To produkt o wyjątkowych właściwościach kulinarnych, który nadaje się do różnych technik gotowania i dodaje potrawom wyjątkowego smaku.

Masło klarowane eko (masło ghee bio)

Masło klarowane, znane również jako ghee, to produkt mleczarski, który powstaje w wyniku usunięcia białka mleka i laktozy. W procesie klarowania masła, masło jest stopniowo podgrzewane, a następnie powstające na powierzchni piany są usuwane. Po usunięciu piany pozostaje jasne, klarowane masło, które ma wyższy punkt dymienia i dłuższy okres przydatności do spożycia niż zwykłe masło. Klarowane masło jest powszechnie używane w kuchni hinduskiej i indyjskiej oraz w kuchni Ayurveda, a także znalazło zastosowanie w kuchni zachodniej. Ma intensywny aromat oraz jest bogate w kwas tłuszczowy masłowy i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takie jak witamina A, D, E i K.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl