MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO

MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,09 zł

Cena regularna: 8,99 zł

8.09
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 8,99 zł

Promocja trwa do 31 października 2024

ilość szt.

towar niedostępny

Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
Kod produktu: 2777

Opis

Makaron ( semolinowy) penne bio 500 g - Alce Nero

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

Składniki: semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1478 kJ/352 kcal
Tłuszcz - 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 3,1 g
Błonnik - 2,9 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g

Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.

Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Jakie dania można przygotować z makaronem semolinowym penne bio?

 

  • Penne z sosem pomidorowym i świeżymi ziołami:

    • Ugotuj makaron penne semolinowy al dente według instrukcji na opakowaniu.
    • W osobnej patelni przygotuj sos pomidorowy: podsmaż posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj przecier pomidorowy, dopraw solą, pieprzem, odrobiną cukru i świeżymi ziołami (np. bazylią, oregano).
    • Połącz ugotowany makaron z sosem, dodaj świeże zioła, posyp startym parmezanem i podawaj.
  • Penne z pesto genovese:

    • Ugotuj makaron penne semolinowy al dente.
    • Przygotuj pesto genovese: zblenduj świeże liście bazylii, orzechy włoskie, czosnek, starty parmezan, oliwę z oliwek, dopraw solą i pieprzem.
    • Połącz ugotowany makaron z pesto, dodaj odrobinę śmietany kremówki (opcjonalnie), posyp startym parmezanem i podawaj.
  • Penne alla vodka:

    • Ugotuj makaron penne semolinowy al dente.
    • W rondlu podsmaż posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę lub boczek.
    • Zalej sos pomidorowy, dopraw solą, pieprzem, dodaj odrobinę pieprzu cayenne.
    • Pod koniec gotowania, dodaj śmietanę i szczyptę cukru.
    • Połącz ugotowany makaron z sosem, posyp startym parmezanem i świeżymi ziołami.
  • Penne z pieczarkami i szpinakiem:

    • Ugotuj makaron penne semolinowy al dente.
    • Na patelni podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i pokrojone pieczarki.
    • Dodaj świeży szpinak i smaż aż zwiędnie.
    • Połącz z ugotowanym makaronem, dopraw solą, pieprzem, dodaj odrobinę śmietany (opcjonalnie), posyp startym parmezanem i podawaj.
  • Penne z grillowanymi warzywami:

    • Ugotuj makaron penne semolinowy al dente.
    • Na grillu lub w piekarniku upiecz warzywa takie jak cukinia, papryka, bakłażan, pomidory.
    • Połącz ugotowany makaron z grillowanymi warzywami, dodaj oliwę z oliwek, posiekane świeże zioła (np. bazylię, rozmaryn), dopraw solą, pieprzem i podawaj z dodatkiem startego parmezanu.

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Paczkomaty
Paczkomaty InPost
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl