Paczkomaty
Paczkomaty InPost
Producenci

Miso to tradycyjny japoński produkt spożywczy o charakterystycznym smaku i aromacie. Jest to pasta, która powstaje w wyniku fermentacji soi, soli i czasem innych ziaren, takich jak ryż czy jęczmień. Miso ma długą historię w japońskiej kuchni i jest szeroko używane do przygotowywania zup, sosów, marynat, a także jako baza do wielu potraw. To produkt, który łączy w sobie unikalny smak, wartość odżywczą i zdrowe właściwości. To wszechstronny składnik, który nadaje potrawom charakterystyczny smak umami, a jednocześnie dostarcza wartości odżywczej, w tym białka, błonnika i probiotyków.

Miso bio

Miso bio to japoński produkt spożywczy otrzymywany poprzez fermentację pasty z soi, czasem ryżu lub jęczmienia. Jest to ważny składnik kuchni japońskiej i koreańskiej oraz stosowany w wielu innych kuchniach na całym świecie. Miso eko ma charakterystyczny smak i aromat, który można opisać jako słodko-słony lub umami. W zależności od rodzaju użytych składników i sposobu fermentacji, miso może mieć różne kolory i smaki. Miso dzieli się na kilka rodzajów, z których najpopularniejsze to shiro miso (białe miso), akamiso (czerwone miso) i awase miso (mieszanka różnych rodzajów miso). Miso bio jest bogate w białko, witaminy i składniki mineralne, w tym wapń, żelazo, potas i witaminy z grupy B. Ekologiczne miso jest również źródłem probiotyków, czyli korzystnych bakterii, które poprawiają trawienie i wspierają układ odpornościowy. Miso eko jest używane w wielu przepisach, w tym w zupach, sosach, marynatach, sałatkach i pieczywie. Można go również stosować jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Warto jednak pamiętać, że miso zawiera duże ilości sodu, dlatego należy je spożywać z umiarem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl